facebookinstagram

Pearle Gebben Racing showt zichzelf tijdens Jack’s Racing Day

Stichting Race Team Drenthe, de motor achter Pearle Gebben Racing, was volop aanwezig tijdens de Jack’s Racing Day in Assen. Naast veel gasten in de VIP-box kwamen Finn de Bruin en Raymond Meijering in de actie tijdens de BeNeLux Trophy races. Finn wist een vijfde plaats te scoren, terwijl Raymond als zevende finishte in de eerste race.

Jacks1

De Jack’s Racing Day is een groot gecombineerd auto- en motorsportevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Voor Pearle Gebben Racing een prachtig evenement om zich te tonen voor een groot publiek. Finn de Bruin en Raymond Meijering kwamen uit in de Supersport klasse van de BeNeLux Trophy. De Supersport rijders kwamen gezamenlijk met de Superbike rijders in de baan. Er stonden diverse rijders uit het IDM en andere internationale kampioenschappen aan de start. Finn was in de trainingen diverse zaken aan het testen qua afstelling, maar dat leverde nog niet het juiste gevoel op. De coureur uit Assen wist zich als zesde te kwalificeren. Raymond crashte in de eerste kwalificatie en plaatste zich uiteindelijk als elfde Supersport coureur voor de races tijdens de Jack’s Racing Day.

Zondagmorgen werd de eerste race verreden. Zowel Finn als Raymond wisten in de openingsfase gelijk wat plaatsen goed te maken. Finn kwam al snel op de vijfde plaats in de Supersport categorie – tussen diverse Superbike coureurs – te rijden. De Pearle Gebben Racing coureur kwam na veertien ronden ook als vijfde over de finish. Raymond wist zich na een mindere start knap op te werken naar een zevende plaats en na een mooi gevecht kwam hij uiteindelijk één duizendste voor de nummer acht over de finish.

Finn was na afloop van de eerste race nog niet tevreden over zijn tempo. Het ontbrak hem nog aan een juist gevoel met de motor, waardoor er werd gekozen om de afstelling opnieuw aan te passen voor de tweede race. Dit leverde voor Finn nog niet het gewenste resultaat op. De Yamaha-coureur kwam als zesde over de finish. Het team zal samen met Finn komende week hard gaan werken om een oplossing te vinden voor de IDM-races van volgende week. Raymond zijn tweede race verliep minder dan de eerste race. De coureur uit Valthermond kwam deze keer als elfde over de eindstreep.

Komend weekend (12 t/m 14 augustus) rijdt Finn opnieuw in actie, dan met een wildcard in de IDM Supersport klasse. Zondag racet de coureur uit Assen twee races op zijn thuiscircuit, die om 13:40 en 17:00 uur van start gaan. De volgende Dutch Supersport ronde staat weer een week later gepland in het weekend van 19 t/m 21 augustus. Finn en Raymond rijden dan twee races op het TT Circuit Assen.

Foto credits: Jan Timmerman - JTS Fotografie