facebookinstagram

Wedstrijdverslag R3 cup Oschersleben:

#99

Een moeilijk en leerzaam weekend in Oschersleben.
Ik moest beide races starten als 2e van de Yamaha R3 Cup. In race 1 was mijn start niet zo goed en ik verloor gelijk een paar plaatsen. Doordat het gevoel niet helemaal goed was kon ik niet gelijk aanzetten en dat zorgde ervoor dat ik gelijk de aansluiting misden. Ik reed de wedstrijd uit en finishte op een 4e plaats. Doordat Jeffrey Buis gediskwalificeerd werd pakte ik toch nog een 3e plaats.

Voor race 2 op zondag moesten we eerst nog een Warm-up rijden wat voor mij wel een voordeel was, omdat we nog het een en anders veranderd hadden aan de motor. Het gevoel was goed na de Warm-up en ik had er vertrouwen in dat ik nu mee kon strijden voor het podium. Nu was mijn start wel goed en ik ging de bocht als 1e van de Cup in. Al snel passeerde Finn mij en later ook de 3e en 4e plaats. Ik heb alles gegeven maar ben helaas niet verder gekomen dan een 4e plaats in race 2.

Voor het eerst in lange tijd was het gevoel in de motor niet goed. We hebben elke sessie dingen aangepast en elke keer ging het een beetje beter. Finn was het hele weekend al bloedsnel, maar ik heb er alles aan gedaan om de schade te beperken.

Samen met mijn monteurs en begeleiders hebben we veel geleerd in dit weekend. Nu op naar de volgende wedstrijd in Mettet!