facebookinstagram

Pearle Gebben Racing test in Assen ter voorbereiding op het IDM seizoen

Het volledige Pearle Gebben Racing team kwam woensdag 1 juli in actie tijdens een testdag op het TT Circuit Assen. Het Drentse raceteam heeft met zijn rijders Dion Otten, Ruben Bijman en Jef Van Calster weer een helder doel om naar toe te werken, nu het IDM onlangs de aangepaste kalender voor het seizoen 2020 heeft gepresenteerd.

1 juli testdag assen 1

Pearle Gebben Racing aan het testen en introduceert Iwema Challenge

Wanneer de eerste wedstrijden verreden kunnen worden is nog onduidelijk, maar Pearle Gebben Racing is de trainingen op het circuit langzaam weer aan het hervatten. Komende week gaat het Drentse team testen op het circuit van Zolder. In deze rustige periode bezoekt teammanager Jasper Iwema met de rijders diverse partners en maakt mooie vlogs met de “Iwema Challenge”.

Pearle Gebben Racing met Bijman van start tijdens WorldSBK Assen

Pearle Gebben Racing zal in actie komen tijdens het World Superbike evenement op het TT Circuit Assen. Ruben Bijman heeft namens de KNMV een wildcard gekregen voor de World Supersport 300 klasse. Het evenement wordt van 17 t/m 19 april georganiseerd op het thuiscircuit van het Drentse team.

1 1149

Pearle Gebben Racing met 13-jarige Jef Van Calster naar IDM Supersport 300

De 13-jarige Jef Van Calster is de derde coureur die Pearle Gebben Racing presenteert voor het seizoen 2020. De jonge coureur uit België maakte in 2019 zijn debuut in de wegrace, waarbij hij veel progressie maakte in de Yamaha R3 Cup. Komend jaar zal Jef te zien zijn op een Yamaha R3 van het Drentse team in de IDM Supersport 300 klasse.

Jef Van Calster

Pearle Gebben Racing en Ruben Bijman verlengen succesvolle samenwerking in het IDM

Ruben Bijman zal ook in 2020 te zien zijn op de Yamaha R3 van Pearle Gebben Racing in de IDM Supersport 300 klasse. De 16-jarige coureur maakte vorig jaar veel progressie en behaalde zes podiumscores, waardoor hij als vijfde eindigde in het klassement. Komend seizoen wil Ruben strijden om de voorste plaatsen in het IDM kampioenschap.

Fotograaf Damon Teerink

Pearle Gebben Racing en Dion Otten vanaf 2020 Drentse racecombinatie

Pearle Gebben Racing kan met trots de eerste rijder presenteren voor het seizoen 2020 in de vorm van Dion Otten. De 16-jarige coureur afkomstig uit Assen zal gaan uitkomen in de competitieve IDM Supersport 600 klasse. Deze nieuwe Drentse combinatie gaat voor een meerjarige samenwerking en de ambitie is om samen door te groeien naar WK-niveau.  

Foto credits Van der Tuuk fotografie 1