facebookinstagram

Podiumplaatsen en beste seizoensresultaten voor Pearle Gebben Racing in Assen

Pearle Gebben Racing heeft een geweldige racedag achter de rug in Assen. Ruben Bijman behaalde twee podiumplaatsen in de IDM Supersport 300 klasse. Vasco van der Valk finishte als vijfde en Kevin Mijwaart als tiende in de IDM Supersport 600 categorie, wat voor beide rijders hun beste prestatie van het seizoen betekende.

foto Henk Teerink 18

Afgelopen weekend was de thuisrace van Pearle Gebben Racing op het TT Circuit Assen. Zoals gebruikelijk kwamen Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart uit in de IDM Supersport 600 klasse, en Ruben Bijman in de IDM Supersport 300 categorie. Tijdens het evenement werd ook de jaarlijkse sponsordag van het team georganiseerd.

Ruben Bijman doet nog volop mee voor de bovenste plaatsen in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Ruben was achtste na de kwalificaties, die voor hem niet volledig naar wens verliepen. In de IDM Supersport 300 wedstrijd blijft er bijna altijd een grote kopgroep bij elkaar en dat was deze keer in Assen niet anders. De 15-jarige coureur wist zich in de races knap staande te houden in de voorste groep en stuurde zijn Yamaha R3 beide keren naar het podium. In de eerste race werd Ruben tweede en in de tweede manche derde. Ruben staat nu op een derde plaats in het kampioenschap.

IMG 0751

Vasco wist zich als tiende te plaatsen voor de wedstrijden en Kevin noteerde een twintigste tijd na twee kwalificaties. De eerste race was op zaterdagmiddag. De rijders stonden al klaar op de grid, toen de race bijna met twee uur werd uitgesteld vanwege een oliespoor. Rond 18:20 uur gingen de rijders van start over een sprintrace van negen ronden. De baan was nog deels nat, wat het lastig maakte voor de rijders. Vasco stuurde zijn Yamaha R6 naar een tiende plaats. Kevin kende een geweldige openingsfase, waarbij hij na één ronde al als twaalfde doorkwam. Helaas kwam Kevin halverwege de race even buiten de baan, waardoor hij terugviel naar een achttiende plaats.

De tweede race op een droge baan verliep een stuk beter voor beide rijders. Vasco reed een sterke wedstrijd en vocht in een groep van vier voor de vierde plaats. Na een mooi gevecht finishte de 19-jarige coureur als vijfde één duizendste achter de nummer vier. Kevin had een mindere start vergeleken met de eerste race, maar kwam goed naar voren. Kevin verbeterde zijn pr op Assen met 1,1 seconde en finishte als tiende van de IDM Supersport 600 rijders. Voor zowel Vasco als Kevin betekende dit het beste resultaat van het seizoen.

foto Henk Teerink 8

Ruben Bijman: ‘In de trainingen hadden we de nodige problemen, maar zondag was de fiets weer helemaal in orde. Mijn doel was om niemand weg te laten rijden in de races en om voor de overwinning te vechten. Dat is gelukt met een tweede en derde plaats. We staan nu derde in het kampioenschap, slechts één punt achter de nummer twee. We gaan alles geven in de volgende races om zo hoog mogelijk te eindigen!’

Vasco van der Valk: ‘Ik had veel moeite in de wisselende omstandigheden op vrijdag en zaterdag. Daar moet ik nog wel op oefenen, want daar ben ik nog geen held in. Zondag op het droge een sterke race gereden en lekker geknokt. De vijfde plaats is een mooi resultaat. Ik ben het team heel dankbaar, want ze zijn keihard blijven werken ondanks dat het wat minder ging in het begin van het weekend.’

Kevin Mijwaart: ‘Ik kan terugkijken op een positief weekend! In elke sessie werd het gevoel met de motor beter. We zijn super blij met hoe de tweede race verlopen is. Een mooi gevecht op de baan gehad en mijn pr met 1,1 seconde weten aan te scherpen. Op naar Hockenheim!’

In het weekend van 27 t/m 29 september is de laatste ronde van het IDM kampioenschap op de Hockenheimring in Duitsland.